Huren

Bent u op zoek naar een kamer, een woning, een appartement of een vrijstaande villa in de regio Alkmaar of in Noord-Holland noord? . Wij hebben een uitgebreid woningaanbod voor studenten, particulieren, bedrijven en expats. Gemeubileerd of gestoffeerd? Voor kortere of langere periode? Bij 072wonen bent u aan het juiste adres!

Bezichtigen

U heeft een leuke woning gezien bij 072wonen. Maar hoe nu verder? Als u interesse heeft in een woning kunnen wij die meestal na het maken van een afspraak bezichtigen. Soms nodigen wij u eerst uit op ons kantoor voor een intakegesprek.Tijdens dit gesprek worden uw woonwensen verder besproken. Voor sommige woningen vragen wij u eerst een aanvraagformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Dit formulier vindt u onderdaan deze pagina. Wij beoordelen dit en daarna krijgt u van ons z.s.m. bericht of u al dan niet uitgenodigd wordt voor een bezichtiging.

Registreren

U kunt zich ook eerst registeren via het onze website, rechtsboven bij 'registreren'. U krijgt vervolgens een email ter bevestiging, vervolgens kunt u inloggen en een eigen zoekprofiel aanmaken op basis van uw voorkeur en woonwensen. U krijgt dan regelmatig via email een update als er nieuwe woningen in ons woningaanbod opgenomen zijn. Aan deze registratie zijn geen kosten verbonden. 

Zoekopdracht  

Het is ook mogelijk om ons een opdracht te geven voor het zoeken van een geschikte huurwoning. Dan gaan wij voor u aan de slag als aanhuurmakelaar. Wij zoeken dan bij onze collega's en via ons uitgebreide relatienetwerk. In dat geval betaalt u ons de courtage.

Huren

U heeft via ons uw droomwoning gevonden! Nu wilt u natuurlijk zo snel mogelijk de sleutel ontvangen om uw nieuwe woning om te toveren tot uw nieuwe “thuis”. Als u een woning gaat huren vragen wij u om de volgende bescheiden:

  • Een geldig identiteitsbewijs: paspoort, ID kaart, of rijbewijs; 
  • Drie recente loonstroken;
  • Recent ondertekende werkgeversverklaring  of arbeidsovereenkomst;
  • Bankafschriften met daarop zichtbaar de bijschrijvingen van het salaris;
  • Als u een zelfstandig ondernemer bent dan ontvangen wij graag uw meest recente aanslag inkomstenbelasting  en een uittreksel van de Kamer van Koophandel  en uw laatste jaarcijfers met accountantsverklaring;
  • Voor de meeste woningen stellen wij een inkomenseis van driemaal de huur.  

Kosten

Voordat er tot sleuteloverdracht kan worden overgegaan zal de makelaar u vragen de volgende kosten te voldoen:

  • Een bedrag voor de eerste maand huur;
  • Een bedrag voor de borg, meestal gelijk aan één maandhuur, sommige eigenaren vragen een borg gelijk aan twee maanden huur*;
  • Indien gewenst kunnen wij voor u de aansluitingen voor de nutsbedrijven en tv/ internet regelen.
  • Alleen in het geval u ons een zoekopdracht geeft voor een woning buiten ons eigen bestand betaalt u ons courtage, deze is gelijk aan een maandhuur exclusief 21% Btw.

* Borg ontvangt u – indien alle bepalingen uit de huurovereenkomst correct zijn nagekomen – binnen een maand na de huurperiode retour.

Hier vindt u ons aanvraagformulier:

Aanvraagformulier 072wonen