Huren

Bent u op zoek naar een studio, een woning, een appartement of een ander type woning in de regio Alkmaar of in Noord-Holland-Noord? Gemeubileerd of gestoffeerd? Voor kortere of langere periode? Bij 072wonen bent u aan het juiste adres!

Bezichtigen

U heeft een leuke woning gezien bij 072wonen. Maar hoe nu verder? Als u interesse heeft in een huurwoning kunnen wij die meestal na het maken van een afspraak bezichtigen. Voor de meeste woningen vragen wij u eerst een aanvraagformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Dit formulier vindt u onderdaan deze pagina. Wij beoordelen dit en daarna krijgt u van ons z.s.m. bericht of u al dan niet uitgenodigd wordt voor een bezichtiging. Voor sommige woningen in het hogere segment kunt u direct een afspraak maken na een telefonisch intakegesprek.

Registreren

U kunt zich ook eerst registeren via onze eigen website. U krijgt vervolgens een email ter bevestiging, daarna kunt u inloggen en een eigen zoekprofiel aanmaken op basis van uw voorkeur en woonwensen. U krijgt dan regelmatig via email een update als er nieuwe woningen in ons woningaanbod opgenomen zijn. Aan deze registratie zijn geen kosten verbonden!

Zoekopdracht

Het is ook mogelijk om ons een opdracht te geven voor het zoeken naar een geschikte huurwoning. Dan gaan wij voor u aan de slag als aanhuurmakelaar. Wij gaan dan op zoek via ons uitgebreide relatienetwerk. In dat geval betaalt u ons de courtage. Wij nodigen u eerst uit voor een intakegesprek bij op ons kantoor. Tijdens dit gesprek worden uw woonwensen verder besproken.

Huren

Als u een woning via ons gaat huren vragen wij u om de volgende bescheiden:

  • Een geldig identiteitsbewijs: paspoort, ID kaart, of rijbewijs;
  • Drie recente loonstroken;
  • Recent ondertekende werkgeversverklaring of een arbeidsovereenkomst;
  • Bankafschriften met daarop zichtbaar de bijschrijvingen van het salaris;
  • Als u een zelfstandig ondernemer bent, dan ontvangen wij graag uw meest recente aanslag inkomstenbelasting, een uittreksel van de Kamer van Koophandel en uw laatste jaarcijfers met accountantsverklaring;

Voor de meeste woningen stellen wij een inkomenseis van driemaal de huur.

Kosten

Voordat er tot sleuteloverdracht kan worden overgegaan zal de makelaar u vragen de volgende kosten te voldoen:

  • Een bedrag voor de eerste maand huur;
  • Een bedrag voor de borg, meestal gelijk aan één maandhuur, sommige eigenaren vragen een borg gelijk aan twee maanden huur*;

Indien gewenst kunnen wij voor u de aansluitingen voor de nutsbedrijven en tv/ internet regelen via onze partner EasyNuts.

Alleen in het geval dat u ons een zoekopdracht geeft voor een woning buiten ons eigen bestand, betaalt u ons courtage, deze is gelijk aan een maandhuur inclusief 21% Btw.

* Borg ontvangt u, als alle bepalingen uit de huurovereenkomst correct zijn nagekomen, binnen een maand na de huurperiode retour.

Hier vindt u ons aanvraagformulier