Aankoop

AANKOOPMAKELAAR

U bent eruit; u gaat een woning kopen in Alkmaar of omgeving. Bij het kopen van een woning is het belangrijk dat u een aankoopmakelaar in de arm neemt. Een huis kopen doet u tenslotte niet dagelijks. Een aankoopmakelaar helpt en ondersteunt u bij de aankoop van een huis. Het verschil met een verkoopmakelaar is dat deze de eigenaar ondersteunt bij de verkoop van zijn of haar woning.

Het begeleiden bij de aankoop van een woning bestaat bij 072wonen uit vier verschillende fases, namelijk:

Fase 1: Voorbereiden & zoeken

Allereerst gaat uzelf op zoek via Funda naar uw favoriete woning. En zoals u waarschijnlijk al weet, is dat niet altijd even gemakkelijk. Daarom helpen wij u graag bij het zoeken van uw favoriete woning. Onze aankoopmakelaar maakt graag samen met u een selectie van woningen, zodat we deze vervolgens samen kunnen bezichtigen.

Fase 2: Bezichtigen & vergelijken

In overleg met de verkoopmakelaar regelen wij alle bezichtigingen. Indien u in het buitenland woont kunnen wij de woning ook eerst voor u bekijken of deze geschikt is.

Fase 3: Onderzoek & onderhandelen

Wanneer u daadwerkelijk interesse heeft in een huis, willen wij graag meer weten over de woning. Daarom doen wij uitgebreid research naar de woning, wij raadplegen het kadaster en/of laten we een bouwtechnische keuring uitvoeren. Als alles aan uw en onze voorwaarden voldoet, komt het kopen van uw droomhuis steeds dichterbij. Het enige wat er nog gedaan dient te worden is onderhandelen over de vraagprijs. Uw aankoopmakelaar heeft een realistische kijk op de vraagprijs. Door onze ruime ervaring weten wij het beste uit de onderhandelingen te halen.

Fase 4: Overdracht & na verkoop

Wanneer u uw droomwoning gekocht heeft richten wij ons op een correcte en vlotte afhandeling. Wij kunnen u eventueel in contact brengen met een hypotheek adviseur, een taxateur voor de woning en een notaris voor de juridische afhandeling. Zodat de oplevering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen. Wij controleren de koopovereenkomst die door de verkopende makelaar is opgesteld. Wij zijn pas tevreden over de aankoop als u ook tevreden ben!